Life

Chyby, jakých se dopouštíme při pečení buchet a koláčů

Pečení koláčů, buchet nebo bábovek není nic snadného. Samozřejmě chce to grif, i pečení se dá naučit. V současné době ženy pečou s velkou radostí, a to zejména trochu fit dezerty, které neobsahují třeba klasickou mouku nebo rafinovaný cukr. Najdou se samozřejmě i ženy, které nedají na starou dobrou chutnou a nezdravou klasiku dopustit. Oběma typům žen se může hodit seznam chyb, kterých se při pečení dopouštíme. Třeba se právě vy dopouštíte nějaké z chyb, díky které nejsou vaše buchty nebo koláče stoprocentní.  

Pokud máte rádi koláče a buchty a na nedělním stole musí pořád něco být, doporučujeme se vyvarovat chybám a karambolům, kterých se často dopouštíme. Víte, čeho konkrétně se dopouštíme? 

Nekynoucí těsto 

Drtivá většina žen má problém s kynoucím těstem. Pokud se ženy chystají péct něco kynutého, chybu udělají většinou už při přípravě kvásku. Mnohé ženy totiž podcení teplotu surovin. Zatímco mléko nesmí být horké, ale jen vlažné, stejně tak je tomu i u másla, které se často do kynutého těsta dává. Pokud jsou suroviny příliš horké, těsto nenakyne – kvásek se totiž srazí. Stejně tak je tomu při využívání příliš studených surovin.  

Hrudky v mouce 

Velmi často se dělá ta chyba, že se nechávají hrudky v mouce. Ty pak ale mohou způsobit neúspěšné pečení. Raději tedy využijte fígl vašich babiček a těsto pokaždé přesejte. Mouku tím navíc krásně provzdušníte a těsto či následná buchta bude najednou více nadýchaná.  

Každá trouba je jiná 

Bohužel často děláme přesně to, co je v receptech, tudíž se řídíme i tím, jakou teplotu by měla mít předehřátá trouba. Neuvědomujeme si ale fakt, že každá trouba peče jinak, tudíž bychom měli brát pokyny v receptech spíše jako orientační body. Rozdíly jsou hlavně v pečení u plynové trouby a u elektrické trouby.