Recept do 30 minut? Boloňské špagety mohou být obědem i večeří

Dopřát si lahodný recept a výtečné jídlo vás nemusí stát nekonečné hodiny u plotny. Dejte si dnes k obědu nebo k večeři výtečné boloňské špagety. Díky použitému česneku navíc upevňujete svou imunitu.  

Proč zrovna boloňské špagety 

Dochází vám inspirace k vaření? Možná i vy potřebujete zjistit, že není třeba trávit v kuchyni mnoho času, abyste sebe i další osoby potěšili výborným jídlem. Boloňské špagety přitom patří mezi skutečně vydatná jídla, po kterých budete mít sílu jako Tarzan. Kombinace hovězího masa, které vám dodá bílkoviny a vitamín A, se skvěle snoubí s použitými čerstvými rajčaty, a také se sýrem, ve kterém se skrývá tolik potřebný vápník.  

Ingredience? Stačí pár nezbytností 

Pro boloňské špagety budete potřebovat půl kila mletého hovězího masa. Samozřejmě ideálně od nejbližšího farmáře, abyste si byli jisti, že jíte skutečně kvalitní produkt. Dále si nachystejte několik zralých rajčat, čtyři lžíce kečupu, koření na mleté maso, lžičku cukru, trochu soli a tvrdý sýr na postrouhání. A samozřejmě špagety uvařené al dente. Na základ pro omáčku budete ještě potřebovat větší cibuli a lžíci olivového oleje. Česnek upotřebíte až v samotném závěru přípravy pokrmu.  

Příprava je skutečný skvost 

Už když budete tvořit masový základ, dojde vám, že se na pánvi právě chystá něco opravdu výborného. Nejdříve si na lžíci olivového oleje osmahněte najemno nakrájenou cibuli. Když je osmažená dozlatova, přidejte mleté hovězí maso a koření. Alespoň deset minut se masu věnujte a dokonale je propečte. Poté už můžete přidat nasekaná rajčata a kečup. Přidejte cukr a opět nechte směs provařit. Před koncem ještě můžete přidat trochu chilli, aby měla omáčka lepší říz.  

Před podáváním ještě do omáčky nastrouhejte česnek a velmi krátce promíchejte. Jeho vůně se dostane do celého pokrmu a česnek ještě neztratí svou sílu. Podávejte postrouhané tvrdým sýrem.